Tarieven en vergoeding

Verzekerde zorg
Vanuit je basisverzekering heb je recht op vergoeding van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ.

Je krijgt van mij een nota die je zelf betaalt. Deze kun je vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van het door jou gekozen basispakket is de vergoeding tussen de 60 en 100%. Bij een zuivere restitutiepolis wordt doorgaans 100% vergoed. Bij een naturapolis ligt de vergoeding doorgaans tussen 60 en 80%. Ik adviseer je om dit goed na te vragen bij je zorgverzekeraar, voordat we van start gaan. Je moet altijd rekening houden met het eigen risico van minimaal €385.

Voorwaarde voor vergoeding vanuit de zorgverzekering  is een verwijsbrief van je huisarts.
Daarnaast moet er sprake zijn van een vermoeden van een DSM 5 stoornis.

De verzekerde zorg in de Generalistische Basis GGZ wordt uitgevoerd met de producten Kort, Middel, Intensief of Onvolledig Behandeltraject (zogenoemde zorgprestaties). Welk product bij jouw traject past, wordt na de intake bepaald. Hieronder vind je de tarieven van de verschillende zorgprestaties. Deze zijn gebaseerd op de NZa tarieven van 2021.
– Basis Kort: €522,13 (ongeveer 294 minuten, 3-5 gesprekken)
– Basis Middel: €885,01 (ongeveer 495 minuten, 6-8 gesprekken)
– Basis Intensief: €1434,96 (ongeveer 750 minuten, 9-12 gesprekken)
– Basis Chronisch: €1380,49 (ongeveer 753 minuten, maximaal 12 gesprekken)
– Onvolledig behandeltraject: €228,04 (terug verwijzing, 1-2 gesprekken)
– Overig Zorgproduct: €114,41 (per sessie)

Let op! Per 1 januari 2022 gaat er iets veranderen in de GGZ. Het zorgprestatiemodel wordt ingevoerd. Ook voor u als cliënt heeft dat gevolgen, onder andere voor uw eigen risico. Lees er hier meer over.

Niet verzekerde zorg
Een aantal stoornissen zijn uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg (waaronder b.v. aanpassingsstoornissen, werkgerelateerde problematiek, partnerrelatieproblematiek, enkelvoudige fobie, identiteitsproblematiek, levensfaseproblematiek).
Voor deze niet-verzekerde zorg, welke je dus zelf moet betalen, geldt per sessie van 45 minuten het Overig Zorgproduct. Je ontvangt dan per sessie een factuur. Soms is hiervoor vergoeding vanuit je aanvullende verzekering mogelijk. Neem contact op met je zorgverzekeraar om hier meer duidelijkheid over te krijgen.
In sommige gevallen vergoedt de werkgever (een deel van) de kosten voor behandeling. Informeer hiervoor zelf bij je werkgever.

Soms willen mensen behandeling zonder dat de huisarts betrokken wordt. Of blijkt na het eerste gesprek dat er geen DSM 5 stoornis bij je gesteld kan worden, maar je wilt toch psychologische behandeling. Dat kan. Ook dan geldt  het tarief  volgens het Overig Zorgproduct. Je ontvangt in dit geval per sessie een factuur.

Annulering afspraak
In het geval dat je de afspraak binnen 24 uur afzegt of niet nakomt, breng ik kosten in rekening, omdat ik op de voor jou gereserveerde tijd niemand anders kan zien. Je ontvangt dan een rekening van €50,-. Deze rekening wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering.